Vzorky parfémů jsou ideální volbou, pokud se neumíte rozhodnout, kterou z nových vůni si vybrat. Pokud již máte dost své předešlé vůně parfému a hledáte něco nového, zkuste si podle preferovaných složek vybrat parfémy, který by vaší osobnosti mohli sednout. Můžete si objednat několik vzorků parfémů najednou, ale doporučujeme je odzkoušet podle níže uvedených informací.

vzorky parfémů
Vzorky parfémů pro muže

Podle jakých kritérií vybrat vzorky parfémů?

V první řadě je třeba zamyslet se nad tím, jaký druh parfému hledáte. Pokud hledáte parfém na každodenní používání či na horké letní dny, doporučujeme vybrat některý ze slabších koncentrovaných, svěžích citrusových, ovocných a květinových vzorek parfémů.

Pokud hledáte parfém na chladné zimní dny, vybírejte z hřejivých intenzivnějších, nasládlé či kořeněných vůní, dobrým výběrem jsou i orientální vůně. Dobrým krokem je vybrat si  i několik verzí a následně si je volit podle příležitosti či ročního období.

vzorky parfémů
Vzorky parfémů

Jak vzorky parfémů nejefektivněji vyzkoušet?

Výběr správné vůně potřebuje dostatek času. Vyhraďte si na to určitě čas a zkoušejte vzorky parfémů výhradně přímo na čistou pokožku, kde nemáte nanesený jiný parfém. Přivonění si k papírku není dostačující. Nejlepší je stříknout si parfém na zápěstí, kde je tenká pokožka, a je teplým pulzujícím místem, aby se vůně nejlépe prokázala a uvolnily se všechny její tóny. Po střiku ze vzdálenosti 15 cm dejte parfému čas alespoň 20 minut na projevení se a následně se jen jednou zhluboka a dlouze nadechněte. Není však vhodné zkoušet více než 3 vůně po sobě, protože náš nos je pak není schopen plně rozeznávat. Abyste se s vůní dokonale seznámili, zkuste ji použít i na běžný den, abyste zjistili jak se s ní sžijete. Ideálně ji aplikujte na pokožku ihned po osprchování, nebo do čerstvě umytých vlasů (alkohol parfému se z vlasů po chvíli odpaří a na vlasech zůstanou pouze aromatické oleje, které je nevysuší).

Proč nekoupit parfém, který vám voněl na kamarádce

Už se vám někdy stalo, že jste si koupili parfém na doporučení a litovali toho? Každý jeden parfém voní jinak na každém z nás, protože se mísí s jedinečnou vůní pokožky, na kterou byl aplikován. Proto si ho třeba vyzkoušet na vlastní pokožce, abyste se netrefili vedle. Parfém má dotvářet vaši osobnost, proto je potřebné si ho odzkoušet na vlastní kůži, protože jeho výslednou vůni mohou ovlivnit i jiné faktory – hormonální změny, životní styl, stravování, roční období a jiné.

Napsat komentář